ProtoTip 3: MPN en SKU

De Bill of Material (BOM) vormt de basis bij het inkopen van componenten. En hoewel de BOM voor de Engineer meestal gesneden koek is, is hij voor onze inkopers vaak nieuw.

Om er nu voor te zorgen dat wij bij het inkopen zo min mogelijk fouten maken is het daarom heel handig niet alleen de MPN (Manufacturer Part Number) op te geven, maar ook de SKU (Stock Keeping Unit) van de Supplier.

Dit is vooral handig omdat de SKU bij de Supplier precies 1 component vertegenwoordigt, terwijl de MPN in verschillende footprints en verpakkingen wordt geleverd. En vooral bij het kiezen van de juiste footprint is een inkoopfout zo gemaakt.

Tabel met MPN's en SKU's

Binnenkort checkt onze BOM Search Tool (BST) automatisch of de opgegeven SKU en MPN 'matchen' (hetzelfde component betreffen). Zo halen wij onregelmatigheden uit de BOM en daarmee waarschijnlijk ook uit de database van onze klant.

Een eenvoudige geautomatiseerde controle die fouten voorkomt. En dat zie je terug op je print.

Dus, tuuuh-tuuuh-tuuuhhh, Graag de MPN met SKU.Heb je zelf een ProtoTip?

Dan horen we die graag! Stuur gewoon even een mailtje naar Harm. Laten we vooral van elkaars ervaringen leren. Je vindt hier regelmatig nieuwe Prototips. We verzamelen ze allemaal in een checklist die nog flink zal groeien de komende tijd. Kom vooral terug op onze site voor de laatste tips. Of nog praktischer: meld je hier aan voor onze ProtoTips om tips en updates te ontvangen.